Contact opnemen

Heb je een vraag over BasicTrack en onze dienstverlening? Vul je gegevens in via onderstaand formulier.

Mijn naam is: *
Mijn e-mailadres is: *
Telefoonnummer: *
Bericht: *

In verband met de huidige situatie omtrent het COVID-19 virus zijn wij op dit moment telefonisch beperkt bereikbaar.

Bedankt voor het invullen van ons contactformulier.
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier.

FAQs

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een track en trace auto systeem?

De DriveKit haalt zijn voeding uit de OBD-stekker van de wagen, vandaar is er geen installatie nodig. In de Kit zit een GPS-antenne (positiebepaling) en een GSM-modem (data versturen). Alle data komt binnen op onze servers en is vervolgens via de login beschikbaar.


Hoe bepaalt de Drive Kit waar mijn wagen zich bevindt?

De hardware (Drive Kit) die in de OBD stekker van de wagen wordt geplaatst vormt de basis om uit te lezen waar het voertuig zit bevindt. De hardware bepaalt de positie middels GPS (Global Positioning System), de satellieten die rond de aarde draaien en berekenen waar u zich op elk moment bevindt. Dezelfde techniek wordt gebruikt in de TomTom, uw navigatiesysteem. Vervolgens worden al die posities middels een beveiligde SIMkaart verstuurd naar onze servers. Daar wordt al die data omgezet in een leesbare website, zodat u op de kaart kunt zien waar de wagen op elk moment is (geweest).

Waar vind ik de OBD stekker in mijn auto?

Elke auto vanaf 2004 bevat dezelfde OBD stekker. OBD staat voor On Board Diagnostics en via deze stekker krijgt u toegang tot de software van de auto. De garage gebruikt deze stekker ook wel om uw auto uit te lezen als er problemen zijn. Deze stekker bevindt zich vaak onder het stuur, in de middenconsole of bij de zekeringkast. Indien u de stekker niet direct kunt vinden, kijk dan in de handleiding van uw auto. Mogelijk zit er een klepje voor de OBD poort.

Is het goedgekeurd door de Belastingdienst?

De Belastingdienst keurt geen enkel systeem goed of af. Als er niet privé gereden wordt in een zakelijke auto, moet er van de Belastingdienst een RittenRegistratie bijgehouden worden. De manier waarop, is aan de gebruiker zelf, de Belastingdienst geeft alleen aan wat er in het rapport moet staan, zie vraag 'Voldoet de rapportage aan de eisen van de Belastingdienst?'.

Voldoet de rapportage aan de eisen van de Belastingdienst?

Ja. De belastingdienst geeft aan dat in de RittenRegistratie het volgende vermeld moet staan:

 • het merk van de auto
 • het type auto
 • het kenteken van de auto
 • de periode waarin u de auto hebt gebruikt
 • de ritgegevens

U vermeldt per rit:

 • de datum
 • de begin- en eindstand van de kilometerteller
 • het vertrek- en aankomstadres. Had u een afspraak en reed u daar vanaf uw werkadres heen en daarna weer terug, dan hebt u 2 ritten gemaakt.
 • de route die u hebt gereden, als u niet de meest gebruikelijke route hebt genomen
 • of het een privérit is of een zakelijke rit
 • de privé-omrijkilometers als tijdens een rit zowel zakelijke als privé kilometers worden gereden

Heb ik een aparte SIMkaart nodig?

Er is geen aparte SIMkaart nodig. BasicTrack maakt gebruik van SIMkaarten van KPN, welke wij zelf beheren. Voor u als gebruiker zijn er dus geen extra kosten, abonnementen en/of handelingen nodig, het enige wat u hoeft te doen is de Drive Kit in de OBD-stekker van de wagen steken en het volgen kan beginnen.

Zijn er echt geen bijkomende kosten?

Nee, All-in is ook echt all-in. U betaalt een vast bedrag per maand voor de DriveKit en het abonnement, verder zijn er geen verborgen kosten. Zodra u niet verlengd, vragen wij de DriveKit terug en zijn er geen verdere verplichtingen.

Waarom zijn er in de markt zoveel verschillende namen voor een systeem?

Dat is voor een groot deel commercieel, namen zoals voertuigvolgsysteem, track en trace auto, track and trace auto, rittenregistratiesysteem, blackbox, OBU, etc..komen allemaal op hetzelfde neer. De unit in de auto registreert alle ritten van de wagen en verzend die naar een server, waarna u alles online in kunt zien.

Partners